Валута
BGN
  • USD
  • BGN
Меню
Профил
Език
Безплатна доставка за поръчка над 60 лв
Вижте всички статии

Среброто вече е дори по-ценно от златото!

Среброто вече е дори по-ценно от златото!

Среброто вече е дори по-ценно от златото!

Среброто вече е по-рядко от златото и така ще бъде за в бъдеще. Струва ви странно, нали? Бъдете визионери, защото реалността показва, че от този момент нататък ние разполагаме само с настоящото производство на сребро. Логично и от този момент нататък търсенето постепенно ще надвиши производството... Можете ли да си представите какво означава това за бъдещата цена на този, наистина, благороден метал? Забравете за популярния израз: „Имате ли злато?“ Много по-важният – и потенциално печеливш – въпрос, който трябва да зададете в наши дни е „Имате ли сребро?“!

 

Метал в криза!

Кризите се задълбочават. Какви кризи питате? Е, започвайки преди около шестдесет години, започнахме да ускоряваме използването на сребро за промишлени цели и с нарастването на големия индустриален комплекс, известен като Америка, нарастваше и апетитът му за сребро и други промишлени метали. Всъщност то се разрасна с такова темпо, че погълнахме надземните запаси от сребро с такава скорост, че сега почти са изчезнали. Точно така, това, което отне на целия свят повече от пет хиляди години, за да придобие, беше изразходвано само за шест десетилетия, а надземните запаси бяха напълно елиминирани.

 

Повишено търсене

Среброто се различава от златото по няколко важни точки. 90 % от цялото злато, добито някога в историята на човечеството, все още е тук и се съхранява под формата на инвестиционни продукти и бижута. Всъщност не използваме златото за нищо друго освен за пари или като запас от богатство и за декорация на бижута.  Докато среброто освен за добре познатите ни великолепни бижута се използва във всички видове индустрии, където се консумира и изчезва завинаги! Неговите естествени антибиотични свойства го правят прекрасен инструмент в областта на медицината. Използва се в производството на оръжия и домакинска техника, използва се във всички видове електрически ключове, релета и батерии. Използва се в системи за пречистване на вода и бои и като основен компонент във фотографската индустрия. Среброто не корозира и има отлични топлопроводими свойства. Среброто, подобно на златото, също е било използвано [и продължава да се използва] като паричен инструмент от векове. Освен това, тъй като Индия и Китай продължават безпрецедентния си напредък към присъединяване към редиците на индустриализирания свят, ситуацията ще се влоши още повече.

Сякаш драматичното нарастване на промишленото търсене не беше достатъчен проблем, сюжетът се задълбочава! Освен като познатото средство за достъпно създаване на красиви бижута среброто се преоткрива като възможност да се натрупа като разменно средство в бъдещи смутни времена  (е, май тези времена за съжаление също настъпиха).

 

Ограничения в предлагането

Защо просто не можем да копаем повече сребро? Причината, поради която не можем да „поправим“ проблема, като добиваме повече сребро, е цената. Днес, например, за добиване на злато са необходими около 1000 лв. за добиване, рафиниране и пускане на пазара на една унция от жълтия метал. Тъй като златото се търгува около 3500 за унция, това е печелившо начинание. Среброто обаче се добива [основно] като страничен продукт. За да се добие една унция сребро като основен метал, разходите, свързани с него, са подобни на разходите за добив на една унция злато и със сребро, търгуващо около  50 лв. за унция и дори не би било близо до печелившо, когато разходите за добив са включени. В момента ние добиваме около шестстотин милиона унции сребро всяка година, докато индустрията консумира около осемстотин и седемдесет милиона унции. Виждате ли как се развива несъответствие? Пазарът се стяга.

 

ТЪРСИ СЕ

И всичко казано до тук не е всичко. Днес световните наличности от сребро са в най-ниската си точка от 200 години. Цялото известно и описано сребро в складовете и другаде възлиза само на 250 милиона унции, и повечето от него е ангажирано или не е налично. Промишлеността изисква над 900 милиона унции всяка година.  Мините и рециклирането не успяват да осигурят нужното сребро.

Историята

В исторически план съотношението сребро към злато е било петнадесет към едно. Обикновено са необходими петнадесет унции сребро, за да се купи една унция злато. Днес са необходими повече унции сребро, за да се купи една унция злато.

Бижута

Никога вече златото няма да бъде по-рядко от среброто. Промишлеността ще продължи да използва и да се нуждае от сребро във все по-големи количества и с настоящата икономическа и нестабилна геополитическа ситуация среброто има само един път и той е нагоре.

Бижутата наVelikolepna.bg във вид на сребърни обеци, колиета, гривни или пръстени са елегантен, красив и достъпен начин да придобивате толкова сребро, колкото позволява текущия ви бюджет. Инвестиция в красота и инвестиция за вашето бъдеще. Моментът да осъществите това никога не е бил по-подходящ...

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари