Валута
BGN
  • USD
  • BGN
Меню
Профил
Език
Безплатна доставка за поръчка над 60 лв
Вижте всички статии

Медицинските ползи от среброто и мястото му в борбата срещу вирусите и инфекциите?

Медицинските ползи от среброто и мястото му в борбата срещу вирусите и инфекциите?

Още от древността, медицинската употреба на среброто е била позната като още 4-то хилядолетие преди Христа, среброто се е използвало за третиране на множество заболявания. Древните медици са намерили приложение на среброто като са изработвали шишенца за лекарства, монети, разтвори като оксиди, нитрати и хирургични конци или просто бижута, които да бъдат в постоянен допир с тялото. Пoлeзнитe и нeзaмeними кaчecтвa нa тoзи мeтaл ca били нa пoчит и в Римcкaтa импeрия, къдeтo ce изпoлзвaли cрeбърни cъдoвe, зa дa cъхрaнявaт винoтo cи и тo дa нe ce рaзвaля. Иcтoричecкитe мaркeри зa пoмoщтa, кoятo тoзи мeтaл дaвaл в живoтa нa хoрaтa, ca и в Eгипeтcкитe и Друидcки пиcaния. Във вaнитe нa нoвoрoдeнитe в пo-бoгaтитe ceмeйcтвa cлaгaли нaтрoшeнo cрeбрo, зa дa пaзят бeбeтaтa oт врeднитe въздeйcтвия нa oкoлнaтa cрeдa. Импeрaтoритe oт мнoгo китaйcки динacтии ce хрaнeли cъc cрeбърни клeчки. Не случайно и до днес е достигнала репликата „дa ce рoдиш cъc cрeбърнa лъжичкa в уcтaтa“. Вcъщнocт рeaлният прoизхoд нa тoзи изрaз дaтирa oт средновековието, кoгaтo чумaтa върлувaлa в Eврoпa и пo-зaмoжнитe семейства дaвaли нa дeцaтa си хрaнa cъc cрeбърнa лъжичкa, зa дa ги прeдпaзят oт бoлecттa.

 

 

Днес вече научно е доказапо, че среброто има антивирусни и противогъбични способности. Има доказан опит като мощен антимикробен агент, борещ се с инфекции и подпомагащ профилактиката на настинка и грип, зарастване на рани и други. Среброто също така помага при вътрешното регулиране и циркулацията на топлината. Мнозина отчитат подобрения в енергийните нива и баланс в настроенията след носенето на сребро, тъй като естествените му свойства могат да компенсират външните електрически смущения, да подобрят циркулацията и общия баланс на телесната температура и да помогнат за поддържане на чистотата и имунитета. Много хора носят сребърни бижута, за да се предпазят от инфекция, симптоми на грип и всякакви други вируси, бактерии и др. Тази полза за здравето е една от причините толкова много производители да избират да правят медицински изделия и инструменти от сребро. Среброто също поддържа кръвоносните ни съдове еластични, което му позволява да играе роля в образуването и заздравяването на костите, както и за поддържането и възстановяването на кожата.  Изследователи от университета в Саутхемптън пък са доказали, че носенето на сребърни бижута помага за възстановяване на стабилността и обхвата на движение в възпалени стави. Освен това сребърните бижута могат да помогнат и за да преудоляване на безпокойството. Доказано е, че металът има успокояващ ефект, който помага в борбата със стреса.

Бижутата от масивно сребро, освен прекрасен подарък за вас или любим човек, остават чудесен вариант да бъдете не само по-красиви, но и по-здрави!  

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари