Валута
BGN
  • USD
  • BGN
Меню
Профил
Език
Безплатна доставка за поръчка над 60 лв
Вижте всички статии

Gold filled бижута

Gold filled бижута

Gold filled бижутата се състоят от твърд слой злато, което представлява най-малко 5% от общото тегло на артикула, механично свързан към сребро или неблагородни метали.
Gold filled бижутата са между с 5 до 10 пъти по-голямо позлатяване от обикновените позлатени продукти, и между 15 и 25 пъти по-дебел от златно галванизираните бижута.

Как се получава цветното злато?

В миналото изборът на златно бижу e било ограничавал до вариантите жълто и бяло злато. Днес обаче все по-често се срещат и атрактивни цветове като розово и черно злато. Предлагат се дори и още по-изненадващи варианти  като сиво и дори зелено злато. Вдсеки от тези цветове се получава чрез сплав на 24-каратово злато с друг метал (мед, сребро, цинк, никел), който придава и различните оттенъци.

Розово злато

Розовото злато има много деликатен цвят, който става по-наситен с времето. Този цвят злато е бил популярен през 19 в. в Русия. През 21 в. вече е все по-често срещан и се използва за изработката на годежни пръстени, гривни и други накити. Розовият нюанс се придава от наличието на мед в сплавта. Колкото по-високо е съдържанието на мед, толкова по-наситен е розовият нюанс. Понякога розовото злато е наричано дори червено.

Черно злато

Получаването на черно злато днес е възможно чрез различни техники. Една от тях е галванопластика, при която се използват черен родий или рутений.

Друга техника е контролираното окисление на сплав от злато и кобалт.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари