Пътят към великолепието
Вижте всички статии

Gold filled бижута

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Gold filled бижутата се състоят от твърд слой злато, което представлява най-малко 5% от общото тегло на артикула, механично свързан към сребро или неблагородни метали.
Gold filled бижутата са между с 5 до 10 пъти по-голямо позлатяване от обикновените позлатени продукти, и между 15 и 25 пъти по-дебел от златно галванизираните бижута.

Как се получава цветното злато?

В миналото изборът на златно бижу e било ограничавал до вариантите жълто и бяло злато. Днес обаче все по-често се срещат и атрактивни цветове като розово и черно злато. Предлагат се дори и още по-изненадващи варианти  като сиво и дори зелено злато. Вдсеки от тези цветове се получава чрез сплав на 24-каратово злато с друг метал (мед, сребро, цинк, никел), който придава и различните оттенъци.

Розово злато

Розовото злато има много деликатен цвят, който става по-наситен с времето. Този цвят злато е бил популярен през 19 в. в Русия. През 21 в. вече е все по-често срещан и се използва за изработката на годежни пръстени, гривни и други накити. Розовият нюанс се придава от наличието на мед в сплавта. Колкото по-високо е съдържанието на мед, толкова по-наситен е розовият нюанс. Понякога розовото злато е наричано дори червено.

Черно злато

Получаването на черно злато днес е възможно чрез различни техники. Една от тях е галванопластика, при която се използват черен родий или рутений.

Друга техника е контролираното окисление на сплав от злато и кобалт.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари