Пътят към великолепието
Начало Статии

Статии

Скъпоценен камък според месеца

Искате бижуто да ви носи късмет? Тогава изберете скъпоценен камък според месеца.

Скъпоценните и полускъпоценни камъни са парченца минерални кристали, познати на света от древността. Според вярванията те са носител на силна енергия като се използват преди всичко като украшения за прекрасни бижута. Съществуват множество разновидности и цветове, подходящи за всеки вкус. Още от древността дамите са сменяли цветът на камъните, които носят, според съответния месец и сезон като са вярвали, че така ще привлекат късмета и щастието на своя страна.  Тенденцията е добила особена популярност в Полша през 16-ти век като поверието е известно и до ден днешен по целия свят.

Кой месец, какъв скъпоценен камък е подходящо да се носи...

 

Прочети още →

Бижута според зодията

Когато се чудите какви бижута да подарите, най-лесния начин за това е да се съобразите със съответната зодия на дамата. Ето и няколко съвета, които биха могли да ви помогнат в избора.

Прочети още →

Gold filled бижута

Gold filled бижутата се състоят от твърд слой злато, което представлява най-малко 5% от общото тегло на артикула, механично свързан към сребро или неблагородни метали.
Gold filled бижутата са между с 5 до 10 пъти по-голямо позлатяване от обикновените позлатени продукти, и между 15 и 25 пъти по-дебел от златно галванизираните бижута.
 
Прочети още →

Кристалите и тяхното значение

Съществуват много кристали, които се ползват за изработка на бижута. Всеки цвят кристали има своето значение и е полезен за определени ситуации и хора.

Прочети още →
Страница 1 от 1
«1»