Пътят към великолепието
Вижте всички статии

Кристалите и тяхното значение

Съществуват много кристали, които се ползват за изработка на бижута. Всеки цвят кристали има своето значение и е полезен за определени ситуации и хора.

Бели кристали – спомагат за укрепването на връзките с духовните ни наставници, а също така на спокойствието и яснотата на ума. Представител на белите кристали е кварцът и белият ахат.

Сини кристали – осигуряват спокойствие, хармония, взаиморазбирателство, освен това откриват път към Висшето познание. Тези кристали имат голяма целителна сила – това е синият кварц и синият планински кристал.

Розови кристали – това са камъните на любовта, романтиката и приятелството. Те са особено подходящи за уреждане на връзки от всякакъв тип. Представител на този вид кристали е розовият турмалин, розовият кварц.

Жълти кристали – те притежават много силна енергия. Спомагат за оптимистично настроение и вдъхновяват нови проекти и действия. Те имат силата да привличат богатството и успеха. Подбуждат собственика си към активни действия. Най-сполучливо е да се използват в сложни моменти от живота за възстановяване на силите. Такива кристали са цитрин, жълт топаз, златист берил.

Зелени кристали – те имат силата да установяват силни и стабилни връзки в семейството и между роднини и приятели. Повишават плодовитостта, влияят благотворно върху развитието на плода. Стимулират творчеството. Представители на зелените кристали са берил, жадеит, авантюрин.

Лилави кристали – те спомагат за духовното израстване. Използват се за укрепване на енергията, помагат за избягване на беди и неприятности. Лилав кристал е аметистът.

Черни кристали – имат силата да прогонват и преобразуват негативни влияния и мисли в позитивна енергия. Такива кристали са обсидиан, оникс и черен турмалин.

Кафяви кристали – укрепват връзката на човека със земята. Те спомагат за комуникативността. Това са топаз и опушен кварц, яспис, слънчев камък.

Прозрачни кристали – имат голяма енергийна сила и подсилват действието на други кристали. Това са кварц, планински кристал и диамант.

Червените кристали притежават огромна енергия и жизнена сила. Дарява човек със сила и смелост в моменти на опасност. Това са турмалинът и ясписът.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари